Vijesti Kultura i obrazovanje Евити Бојковац друга награда на конкурсу за најбољи филозофски есеј

Евити Бојковац друга награда на конкурсу за најбољи филозофски есеј

0

Дервенћанка Евита Бојковац, ученица СШЦ “Михајло Пупин”, освојила је друго мјесто на конкурсу за најбољи филозофски есеј којег је поводом Међународног дана филозофије организовало бањалучко Удружења за промовисање културе и мишљења “Софиа”.

Прво мјесто је припало Тарику Чолићу, ученику IV разреда ЈУ Средњe електротехничка школа “Салих Салко Ћурић” из Мостара, а треће Луки Ђукановићu, ученику III разред ЈУ “Гимназија” из Мркоњић Градa.

Поред добитника, нарочиту похвалу, према оцијени жирија, је заслужила још једна ученица дервентског Средњошколског центра “Михајло Пупин” – Теодора Ружић.

Учесници конкурса су се такмичили у писању аргументативног есеја на једну од три теме – Људска права и њихов значај, затим Утицај Интернета на идентитет младих, као и Машта је мање важна од знања, а њихове радове су оцијењивали мр Мирослав Галић са Универзитета у Бањој Луци, члан Удружења Софиа, доц. др. сц Мате Пенава са Универзитет у Задру, вањски сарадник Удружења Софиа и мр Ана Галић, предсједник Удружења Софиа.

Награђени радови ће бити објављени у шестом броју Научно-популарног часописа „А приори“ којег издаје Удружење „Софиа“, а сам конкурс је подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Међународни дан филозофије је прогласио УНЕСЦО и обиљежава се сваког трећег четвртка у новембру, а први пут је обиљежен 21. новембра 2002. године.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here