Vijesti Društvo Епископ Фотије посјетио манастире у Архијерејском намјесништву дервентском

Епископ Фотије посјетио манастире у Архијерејском намјесништву дервентском

0

Епископ зворничко-тузлански Фотије посјетио је у четвртак манастире у Архијерејском намјесништву дервентском.

Владика Фотије је, у пратњи архијерејског намјесника дерветнског протојереја-ставрофора Радојице Ћетковића, прво боравио у манастиру у Доњем Детлаку.

У овај манастир је однедавно пристигло ново сестринство у лику монахиње Герасиме (Тинтор), са којом је Преосвећени обишао радове на реновирању објекта који је тренутно у функцији манастирског конака, саопштено је из Епархије зворничко-тузланске.

Потом је настојатељ манастира у Ритешићу, игуман Исаија, упознао је епископа са радовима на изградњи манастирске Капеле светог Серафима Саровског при манастиру. Поред тога Владика се упознао и са радовима на унутрашњем уређењу главног манастирског храма посвећеног блаженој Матрони Московској.

Након посјете Ритешићу, епископ Фотије је обишао Манастир Свете Тројице у Подновљу и упознао се радовима који се изводе у овој светињи а надгледа их настојатељ игуман Павле.

ЕЗТ/Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here