Vijesti Najave i obavještenja Етно група “Траг” наступа у Дервенти на Спасовдан

Етно група “Траг” наступа у Дервенти на Спасовдан

0

Етно група “Траг” наступиће 10. јуна на платоу испред Старе црвке у Српској вароши.

На празник Спасовдан, као и до сада, од 9 часова планирана је света литургија, а након вечерњег богослужења које ће почети у 18 часова, наступиће вокално-инструментални састав који његује традиционалну музику српског народа на простору бивше Југославије.

Група постоји од 2003. године, а чини је десет чланова и то четири женска вокала и шест традиционалних, класичних и модерних инструменталиста.

На репертоару групе налазе се пјесме из Републике Српске (Босне и Херцеговине), Србије, Црне Горе, Македоније и Бугарске, те циганска музика.

Иначе, стара црква Успења Пресвете Богородице сравњена је са земљом управо на Спасовдан 1992. године. Након обнове богомоља је посвећена Благовестима.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here