Vijesti Kultura i obrazovanje Ехо поезије Дервенћана у Банском двору – ФОТО

Ехо поезије Дервенћана у Банском двору – ФОТО

0

У Банском двору у Бањалуци синоћ је одржано поетско –музичко вече на којем су се представили пјесници и музичари из града над Укрином.

Покровитељ манифестације је био начелник општине Дервента Милорад Симић, а главни предстваник Маје Даниловић, Дервенћанина који живи и ради у Београду са пјесницима и музичарима из Дервенте.

Вечери културе присуствовали су бројни љубитељи писане ријечи из Бањалуке и Дервенте.

Вечерас су у Бањалуци Дервенћани и сви други поштоваоци лијепе писане ријечи, представили љепоту Дервенте и показали да Дервента има своју културу и своје пјеснике , музичаре и пјеваче, којима могу завидити и много веће средине, рекао је Симић.

У програму су учествовали пјесници Савко Пећић Песа, Славко Покрајац, Вера Ратковац, Јасмина Радановић, Евита Бојковац, Срето Стојаковић Лужански и Недељка Ђукић Боројевић, а за музички дио побринули су се Етно група СКУД „Дервента“, младе виолинисткиња Маја Орландо, гитаристкиње Хелена Жунић и Исидора Чечавац.

У жижи култроног догађања био је Мајо Даниловић, који је руковетом стихова представио једну од својих збирки пјесама „Кад одрастем бићу пјесма“, који није крио задовољство што је могао да представи своје стваралаштво у Бањалуци.

На овој манифестацији у Бањалуци Дервенћани су показали своје умијеће у стваралаштву и одушевили публику, која ће дуго памтити гостовање Дервенћана.

С

авко Пећић Песа

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here