Vijesti Društvo Захваљујући доброчинитељима Милановићи усељавају у нову кућу – ФОТО

Захваљујући доброчинитељима Милановићи усељавају у нову кућу – ФОТО

1
Рајко Милановић са свештеником Далибором Ђекићем

Породица Милановић своју неусловну шупу већ до зиме замијениће новом кућом која је саграђена захваљујући акцији коју је љетос покренуо свештеник Далибор Ђекић.

Породица Милановић, односно Рајко, иначе нервни болесник на медицинским терапијама, те његова супруга и син, живјели су у трошној шупици у Пјеваловцу.

Обилазећи парохију, у вријеме освећења водице по нашим домовима, затекао сам породицу која жив у шупи усред зимског периода. Рекли су ми да је већ другу зиму ту. Одлучио сам да покренем акцију изградње куће, коју сам заједно са доброчинитељима провео у периоду од јуна до почетка октобра. Успјели смо да осигурамо завршетак објекта, недавно су постављене електроинсталације, ускоро ће бити урађена глазура и малтеража, а онда ће на ред доћи постављање столарија која је такође обезбијеђена, каже свештеник Ђекић.

Он се посебно захвалио свима који су подржали акцију и без којих она не би могла бити проведена, а посебно Драгану Милинчићу, Миланку Балешевићу, Драгану Татомиру, Дамиру Живковићу, Пери Ђурићу, Радовану Пазуревићу, предузећу “Кулага коп”, Синиши Вученовићу, Дражену Симићу, као и многим мјештанима Пјеваловца који су помогли својим радом, те мајсторима који су се одрекли по неколико дневница.

Посебну похвалу има читава породица Милановић и глава куће Рајко. Сви они су неуморно радили на свом новом дому и уложили уштеђевину коју су имали за ову намјену, показавши да ипак нису чекали да им све обезбиједи неко други.

Дервента Кафе

1 komentar

  1. Ovo je jedan divan svestenik. Svi ga volimo…..Svaka cast svesteniku, neka bude primjer drugima…Da se vise bavimo ovakvim humanim stvarima, a ne politikom, svima nama bi bilo bolje. Ne bi znali sta je bijeda i glad…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here