Vijesti Društvo Из кабинета предсједника Додика 100.000 КМ за завршетак радова у комплексу Старе...

Из кабинета предсједника Додика 100.000 КМ за завршетак радова у комплексу Старе цркве

0
Прије и послије обнављања

Предсједник Републике Српске Милорад Додик донирао је 100.000 марака за завршетак радова у комплексу Старе цркве

Донација је обезбијеђена уз помоћ народног посланика Игора Жунића, који је био подршка у бројним приликама, па тако и хуманитарној акцији за малог Игора Тривића, подсјетио је свештеник Љубиша Новић.

Када се препозна труд који наша цијела заједница улаже у изградњу Старе Цркве, уз помоћ нашег Владике Фотија, вјерног народа, Града Дервента, од свештеника, вјерника, градоначелника господина Милорада Симића, народних посланика и неколико одборника у скупштини Града Дервента, а важно је напоменути, да се нико од нас није никоме обратио за помоћ, него да они који желе помоћи, нашли су начина како да приђу овој Светињи, стога је још већа радост када неко са тог нивоа препозна потребу нас Дервенћана, истакао је Новић.

Стара црква Успења Пресвете Богородице у Српској вароши, грађена у периоду од 1851. до 1855. године, преживјела је два свјетска рата, али је на Спасовдан 1992. године, за вријеме окупације припадника ХВО-а и Армије БиХ, сравњена до темеља минирањем. Након обнављања, започетог 2018. године, богомоља је посвећена Благовијестима.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here