Kolumna Какви смо то људи постали: Размишљање једне средњошколке поставља бројна питања

Какви смо то људи постали: Размишљање једне средњошколке поставља бројна питања

0

Сви мисле како је средњи вијек био мрачно доба, због феудализма и многих других ствари, а заправо, када боље размислим, неке ствари се нису уопште нису промијениле.

Живимо у времену у којем се људи дијеле на богате и сиромашне, у којем су заборављени морал и поштовање.

Санела Милојевић

Сви покушавају да стекну што више новца да би се могли међусобно наметати ко ће имати више материјалних ствари. О томе да у Бога мало ко вјерује нећемо ни говорити. Мали је број искрених вјерника и људи који су поштени.

Они који су богати раде све и свашта да би се о њима разговарало јер, вјероватно, пате од мањка пажње. Такви људи издвајају велике суме новца купујужи разне некретнине, али им није проблем ни да дају вртоглаве суме новца за псе и друге животиње. Зашто побогу? Колико је на улицама паса луталица, који траже само храну, смјештај и малени вид љубави, а заузврат дају огромну оданост.

Али, постоје и људи који немају ништа, они који једва преживљавају, али су управо такви људи и најсрећнији. Зашто? Зато што су задовољни оним што имају, па чак и ако је то јако мало. Имају чисту душу и широк осмјех, знају шта значи морал, али и поштовање. Свјесни су тога да срећу чине мале ствари.

И онда се људи запитају, какво је то вријеме дошло, ништа их не усрећује. За такве људе важи само једна ствар: “Бог ће помоћи, ако има коме, и биће нам боље, када ми будемо бољи”, како каже патријах Павле.

Ауторка текста је је Санела Милојевић, ученица другог разреда Стручне и техничке школе, смијер пољопривредни техничар. Воли животиње, фотографију и читање, а труди се да, како каже, помогне и људима и животињама.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here