Vijesti Društvo Коло српских сестара: Светосавским балом прикупљена значајна донаторска средства

Коло српских сестара: Светосавским балом прикупљена значајна донаторска средства

0

На недавно одржаном хуманитарном Светосавском балу прикупљено је 18.450 марака, а након што се исплате трошкова организацији, на располагању ће остати износ од 11.580 марака, саопштено је из Кола српских сестара „Царица Милица“, удружења које је након готово 80 година обновило ову традиционалну манифестацију културе и доброчинства у нашем граду.

Мотивациона награда од 1.000 марака биће уручена Драгораду Радуловићу, студенту друге године софтверског инжињеринга на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Од остатка новца, и уз помоћ најављене донације из Аустрије у износу од 1.000 марака, КСС „Царица Милица“ ће купити звоно број 4 на храму Успења Пресвете Богородице, које има тон Х1. Коштаће око 6.200 евра, а тачан износ ће бити познат након потврђивања наруџбе, каже предсједница Кола Ђурђа Пијетловић.

>> О Светосавском балу прочитајте ОВДЈЕ.

Пијетловићка се посебно захвалила свештенству Српске православне цркве, за уплаћених 49 позивница.

Захвалност дугујемо и начелнику општине Милораду Симићу и предсједнику Скупштине општине Марјану Кљајићу који су својим присуством подржали обнову ове традиционалне манифестације, као и власницима хотела „Бисер“ који су се одрекли своје зараде и тако подржали наш пројекат. Нека им Господ врати добром као и сваком нашем добротвору за племенитост, наглашава Пијетловићка.

У припреми и љетопис

Коло српских сестара припрема и љетопис у којем ће бити резимиран рад организације од обнављања деведесетих година.

Имамо писане податке од свештеника Драгана Каиновића, као и документацију на основу које ћемо забиљежити у љетопис шта се радило тих ратних година. Одабрале смо сестру Љиљану Башић, која је на себе преузела велику одговорност и част да напише то важно дјело, открива Пијетловићка.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here