Vijesti Društvo “Комуналац”: Воду са изворишта Билића врело и Лупљаница користити као техничку

“Комуналац”: Воду са изворишта Билића врело и Лупљаница користити као техничку

3

Дервентски „Комуналац“ обавјештава кориснике да је усљед великих падавина у ноћи са недјеље на понедјељак (06/07. јуна) на изворишту Билића Брело дошло до изливања потока и плављења бунарева на изворишту, што је проузроковало продор површинске воде у извориште и појаву мутноће воде.

И на изворишту Лупљаница падавине су довеле до појаве мутноће воде.

Додатни проблем на изворишту Лупљаница представља загађење воде до којег је дошло усљед обилних падавнина, те сапирањем умјетних ђубрива и адитива којима је третиран приватни засад ораха на површини цца 70 дулума, а који се налази у непосредној близини водозахвата, саопштили су из „Комуналца“.

Због наведеног потрошачи који се снабдијевају водом са поменутих изворишта од Градске библиотеке до Рабића, те Џелињак и Поточани, водовод Доња Лупљаница, водовод Лексија, водовод Велика Сочаница и Мишинци, водовод Плехан, водовод Липе, воду из система да користе као техничку воду све док се путем јавног оглашавања не обавијести да је вода хигијенски исправна за пиће.

Апелујемо да корисници са наведеног система јавног водоснабдијевања благовремено обезбиједе неопходне количине питке воде са алтернативних (властитих) извора, све до престанка поремећаја у водоснадбијевању, а за које очекујемо да ће се десити за два до три дана. Усљед ових дешавања могући су поремећаји у испоруци воде крајњим потрошачима, стоји у саопштењу.

Из „Комуналца“ обавјештавају потрошаче са прве и друге висинске зоне који се снабдијевају са изворишта Кораће да је вода потпуно исправна за кориштење.

Дервента Кафе

3 KOMENTARI

  1. Важно је да ви од потрошача добро наплаћујете.Вода није ни за техничку употребу.Још кад напишете бунарева😂😂😂баш сте врх.

  2. Zato ja odavno koristim prociscenu vodu iz Nobel aparata za preciscavanje vode i znam da pijem cistu i kvalitetnu vodu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here