Vijesti Najave i obavještenja Концерт Етно групе “Ива” ускоро у Центру за културу

Концерт Етно групе “Ива” ускоро у Центру за културу

0

Љубитеље споја традиционалне и модерне музике обрадоваће концерт “Музички калеидоскоп” којег је припремила добојска етно групa “Ива” у Центру за културу наредне сриједе (30. новембар).

Етно група ”Ива” је основана је 2004. године, а име је добила по исто именој љековитој трави која расте на оближњој планини Озрен.

Основни циљ њиховог дјеловања је очување традиционалног српског музичког блага у оригиналном облику, али и кроз модерне “етно-фjужион-џез-рок” аранжмане. На репертоару етно групе ”Ива” налазе се вокална и вокално-инструментална дјела из српске народне и духовне музике.

Концерт ће почети у 19.00 часова, а бесплатне карте могу се преузети на билетарници Центра сваког дана од 7 до 15 часова..

“Музички калеидоскоп” је наставак музичког пројекта ове групе који је у протеклих 11 година реализован широм Републике Српске под покровитељством Министарства просвјете и културе Српске и града Добоја.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here