Vijesti Kultura i obrazovanje Красопис Биљане Видовић награђен на конкурсу „Моја оловка пише ћирилицом“

Красопис Биљане Видовић награђен на конкурсу „Моја оловка пише ћирилицом“

0

Красопис Дервенћанке Биљане Видовић један је од 15 најбољих у својој категорији и изложен је у Дому омладине у Бањој Луци.

Биљана Видовић

Наиме, СПКД „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука је, у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске, а под покровитељством Министарства спољних послова Републике Србије, у фебруару ове године расписало је наградни конкурс за избор најљепших ћириличних рукописа под називом „Моја оловка пише ћирилицом“.

Од укупно 685 пристиглих радова из свих дијелова Републике Српске, одабрано је и награђено по 15 најљепших ћириличних рукописа у категоријама млађих основаца, старијих основаца, средњошколаца и осталих грађана.

Међу петнаест најљепших радова је и рад Дервенћанке Биљане Видовић.

Конкурсом је задат текст за сваку категорију, а моја је имала одломак Јустина Поповића о Светом Сави. Изложба награђених рукописа отворена је 24. маја 2019. у Дому омладине у Бањој Луци, на Дан словенске писмености и празник светих Ћирила и Методија, када је уприличена и свечана додјела награда, каже Видовићка, која је на прошлогодишњем избору најљепшег ћириличног рукописа дервентске „Просвјете“ поводом Васкрса освојила прво мјесто.

Иначе, конкурс се расписује сваке четврте године са циљем очувања српског националног писма и његове популаризације међу ученицима, те подсјећања на нашу обавезу да је његујемо и свакодневно користимо.

Штампа се каталог „Најљепши ћирилични рукописи,“ као и „путујуће“ изложбе награђених рукописа које обилазе градове Републике Српске.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here