Vijesti Društvo КСС “Царица Милица”: Проведене бројне хуманитарне акције у празничном периоду

КСС “Царица Милица”: Проведене бројне хуманитарне акције у празничном периоду

0

Коло српских сестара “Царица Милица”, три године од обнављања рада удружења, активно се бави провођењем бројних хуманитарних акција.

Своје доброчинство показали су и током празничног периода када су многим породицама слабијег материјалног стања уљепшали Божић и друге празнике.

У оквиру Божићне хуманитарне акције подијелили смо 130 прехрамбено-хигијенских пакета, а 22 породице добиле су и божићну печеницу. Наше средње школе провеле су акцију “Један слаткиш – једно дијете”, у оквиру које је прикупљено више од 200 пакетића, од којих је 100 послано дјеци на Косово и Метохију. Такође, посјетили смо Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” којем смо донирали дидактичке материјале у вриједности од око 500 марака. Манастиру Свете Петке Изворске, који се брине о напустеној женској дјеци донирали смо 700 долара, саопштено је из Кола српских сестара.

Наредног мјесеца, тачније 2. фебруара, КСС организује и Светосавски бал на којем ће се прикупљати средства за завршетак породичне куће брачног пара Гибаница, родитеља тројки.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here