Vijesti Društvo Поводом Васкрса: КСС “Царица Милица” провело велику хуманитарну акцију

Поводом Васкрса: КСС “Царица Милица” провело велику хуманитарну акцију

0

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ из Дервенте посљедњих дана провеле су Васкршњу хуманитарну акције у оквиру које су суграђанима слабијег имовинског стања уручени различити видови помоћи.

Такође, шивењем и подјелом маски помогле су ублажавању посљедица епидемије новог корона вируса.

Овога пута акција је проведена захваљујући новчаној донацији Гордане Лаковић, Жарка Брестовца и њихових пријатеља из Канаде, као и Дервенћана на раду у Њемачкој, те других добротвора.

Коло је на простору дервентских парохија подијелило 140 пакета помоћи и 43 пакета домаћих колача, као и 700 марака једнократне новчане помоћи. Припремиле смо 80 пакетића слаткиша за нашу дјецу, купиле и украсиле 700 јаја које ћемо подјелити за вријеме васкршњих празника, кажу у овој добротворној организацији.

Поред тога КСС „Царица Милица“ набавило је пулсни оксиметар за једно дијете, сашивено је и подјељено 1.000 маски, као и 500 које је обезбиједила ДО „Тројеручица“.

Посјетиле смо родитељску кућу „Искра“ у Бањалуци и уручиле им маске, дезинфекционе и хигијенске материјале и храну. Овогодишња подјела не би била могућа да нисмо успјели организовати куповину припремљених и упакованих пакета помоћи, те се захваљујемо МББ „Ђурић“ Дервента, рекли су у КСС, упутивши честитку православним вјерницима уз васкршњи поздрав „Христос васкрсе – ваистину васкрсе“.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here