Vijesti Kultura i obrazovanje КУДМ “Босиљак”: Након Свесрпског сабора, игре из Посавине представићемо и у Бугарској...

КУДМ “Босиљак”: Након Свесрпског сабора, игре из Посавине представићемо и у Бугарској – ФОТО/ВИДЕО

0

Први ансамбл КУДМ Босиљак Дервента је учествовао на Свесрпском сабору са својих 35 чланова и представио се обичајним приказом „Посавска заврзлама“. Један је то у низу значајних наступа дервентског фолклорног друштва.

Такође, трећи ансамбл је наступао у програму основаца поводом завршетка школске године.

Први сљедећи програм је путовање у Несебар, на Црно море, у трајању од седам дана, гдје се представљамо кореографијама игара из Посавине. Затим слиједи гостовање у Јајцу на манифестацији културног љета у Јајцу, те гостовање у Оџаку, а потом је путовање у Опатију на фестивал фолклора који траје пет дана, саопштено је из „Босиљка“.

Упоредо теку и припреме за овогодишње Босиљковање, када би требали угостити ансамбле из Шведске, Турске, Бугарске, Србије, Хрватске, Црне Горе, док би крај године би требао бити у знаку неколико гостујућих концерата.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here