Vijesti Društvo Мала Сочаница: Петнаест година од освећена храма Светог Прокопија – ФОТО

Мала Сочаница: Петнаест година од освећена храма Светог Прокопија – ФОТО

0

Протекле суботе, на дан „Спомена појаве Часнога Крста у Јерусалиму и Св. влмч Акакија“, парохијани Мале Сочанице молитвено су обиљежили Преславу – 15 година од освећења свога храма посвећеног Светом великомученику Прокопију.

Св. Литургију је служио прото Зоран Станић, други парох осињски.

Након трократног опхода око храма освећена је Водица и благословљени Кољиво, Вино и Славски хљеб које је за данашњу свечаност припремила Невена Радановић са својом кћерком Марином.

У пригодном обраћању прото Зоран је подвукао значај љубави и труда коју парохијани показују према своме храму и захвалио се на лијепом дочеку и учешћу у молитвеном слављу.

Потом су сви присутни прешли у Светосавски дом и окупили се око трпезе љубави гдје им се кума Невена обратила следећим ријечима:

„Хвала вам Часни оци, што сте се помолили драгом Богу за све нас и наше миле и драге, што сте благословили мјештане овог села и наше породице, хвала и вама браћо и сестре који сте данас с нама подијелили ово Молитвено славље, и који сте помогли да наша трпеза љубави изгледа овако како изгледа, а изгледа предивно… На многа и блага љета драги моји…“

У својој здравици прото Славољуб је поздравио све присутне и захвалио се и проти Зорану и данашњим Кумама на уложеном труду пожеливши свима свако добро од Господа.

За наредну годину кумство је преузео Славко Ерић.

Више фотографија погледајте ОВДЈЕ.

Протојереј Славољуб Тривић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here