Politika Lokalni izbori 2020 Милорад Симић, кандидат за начелника: Желимо да наставимо развијати Дервенту!

Милорад Симић, кандидат за начелника: Желимо да наставимо развијати Дервенту!

6

Поштовани грађани!

Пред нама су избори за носиоце власти у нашој локалној заједници, а Савез независних социјалдемократа с поносом је истакао своје кандидате. На листи за одборнике су искусни и прекаљени политички борци, али и млади и перспективни на којима почива наша будућност, а мене за позицију начелника општине, односно, сасвим извјесно градоначелника.

Савез независних социјалдемократа нису функције и мандати, него цијели један систем састављен од озбиљних и одговорних људи, окупљених око идеје стварања што бољих услова за живот свих грађана.

Током четири претходна мандата успјели смо да Дервенту, од неразвијене општине, са уништеном привредом, инфраструктуром и обезнађеним људима, доведемо до статуса развијене општине, а ускоро и града. Препородили смо изглед града, као и наших села, али смо препородили и односе међу људима, улили смо наду и отворили перспективе. Створили смо друштвени систем који функционише према свим грађанима на исти начин, који не препознаје повлаштене по било ком основу, за разлику од наших претходника који су заједничка добра дијелили у малој групи одабраних.

Широм смо Дервенту отворили за инвеститоре, домаће и стране, понудили им коректан однос, а плод таквог приступа је то да данас у Дервенти послује више од осам стотина субјеката који запошљавају раднике и стварају нову вриједност. У Дервенти је највећа концентрација страног капитала у региону, пробуђене су идеје код домаћих привредника, па су свакодневно видљиве нове инвестиције у привредне капацитете. То је донијело најмању стопу незапослености у региону и учинило да су посао у Дервенти пронашли и многи грађани сусједних, па чак и мало удаљенијих општина.

Разлика између Дервенте данас и прије шеснаест година, до када су одлуке доносили неки други, је огромна и сваком видљива. Промијенили смо изглед центра града, заштитили град од поплава, изградили Геронтолошки центар, обданиште, парк, бројне спорске терене, реконструисали улице, нема села у коме нисмо асфалтирали неколико путних праваца, водовод је стигао у многа села, а уз све то обезбедили смо несметано функционисање јавног сектора.

Тим путем желимо да наставимо. Да довршимо изградњу започетих путева, да водовод стигне у сва дервентска села, да градимо канализацију тамо гдје је нема, да градимо другу фазу парка, реконструишемо стари мост, довршимо изградњу Ватрогасног дома…

Ја сам спреман да, заједно са сарадницима, преузмем одговорност за функционисање Дервенте и током сљедеће четири године. Имам енергију, визију оног што би требали да урадимо, а доказао сам да знам и начин како то да урадимо. Сматрам да немамо право да се коцкамо са свим овим што смо до сада створили, да доводимо у питање наставак развоја и напредак Дервенте.

Милорад Симић

6 KOMENTARI

  1. Nekako stičem utisak da status grada zavisi od ostanka Simića (čitaj: SNSD-a) na vlasti. Opština Derventa ako je nekada i imala gradski mentalitet, bolnicu, pa i neke druge stvari neophodne da bi se neko naselje smatralo gradom, danas ih više nema. Da li ćete bolje živjeti ako budete stanovnici grada umjesto opštine? Hoće li vam stomak biti puniji, a vaša djeca imati bolju sadašnjost i budućnost u toj Derventi? Evo, ja iskreno ne znam, ali moram da izrazim sumnju u to. Iako nisam obožavalac lika i djela Lepe Brene, Simiću mogu samo reći: “Ruku na srce, razloga je malo da bi se s tobom ostalo…”

  2. Uspjeli ste na taj nacin da ste sve obrazovane mlade kadrove ili poslali na biro ili poslali van granica. To sto gradite asfalte do biroa, draze bi nam bilo makadam do posla, svakom posao po njegovoj struci. Samo se otvaraju marketi, a stanovnistvo kojeg i ovako nema je slabe kupovne moci, a unistili ste firmu u Derventi (dozvolili ste da se unisti) koja se bavila proizvodnjom, izvozom i zaposljavala 560 radnika. Dozvolili da takva firma ojadi radnike i zaduzi drzavu u milijardama itd…..itd….itd….Sta vise reci osim da je odavno demokratija stala i narod glasa pod ucjenom i pritiskom, a ne pod dobrom voljom.

  3. Iskreno sve na stranu,ali najvise mi je zao svih glasaca,i svih naivnih ljudi bez obzira na opredjeljenje.Naivan narod trci za sitnim parama,i uzaludnim obecanjima,a vec je par decenija isto sve.Bez obzira na vlast koja je.Drago bi mi bilo da shvate da samo svojom glavom i rukama mogu sebi stvoriti bolje.A sto se tice politicara…Ima jedana stara:,,Ko te j..o godinama,j….e te opet.Pamet u glavu slijepi narode.

  4. O kojoj privredi govori ovaj Milorad. Kao i njegov imenjak, govori o privredi a pojma nema sta je to ustvari privreda. Ono sto Derventa ima i sto se ovdje naziva privreda je nekoliko desetaka proizvodnih hala gdje se rade najjednostavniji poslovi, koji ne zahtjevaju nikakvu kvalifikaciju. Cista prodaja manuelnog rada. Stiskanje dva dugmeta, 8 sati dnevno ili premazivanje dzona ljepilom 8 sati dnevno, uvlacenje pertli u cipele, itd. Takva „privreda“ osigurava hiljade gladnih penzionera a nama prijeti buducnost koju sada vidimo u Indiji, Bangladesu i Kambodji. Za poslove u derventskoj privredi, radnicima ne treba vise od 4 razreda skole. To Milorade nije privreda, to je prezivljavanje.

  5. Eto gospodin Kukić dok je bio načelnik bio je puno praktičniji. U njegovo vrijeme nije bilo nikakve privrede, a naslijedili su netaknute pogone Ukrine, Unisa, Demosa itd. Nego sve na doboš, ključ u bravu, a sebi i svojima placeve po centru grada. Nedaj Bože nikad više …….

  6. Hahaha, nacelnik i ne zna za bolju privredu kad po obrazovanju nije daleko od njih. Meni su oni cisti dokaz kako znaju da funkcionisu i razvijaju Derventu samim tim sto su unistili firmu od 560 radnika zajedno sa Akcionarima te firme. LP….

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here