Vijesti Društvo Мишинци: Прослављена преслава храма Пресвете Тројице – ФОТО

Мишинци: Прослављена преслава храма Пресвете Тројице – ФОТО

0

Мјештани села Мишинци јуче су, на дан спомена светих мученица Вјере, Наде, Љубави и мајке им Софије, прославили  преславу свога храма Пресвете Тројице и присјетили се Мишинчана страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Милорад Бајбић, умировљени свештеник из Подновља, који је у својој надахнутој бесједи истакао житије светих Мученица као остварење пророчких ријечи псалмопијевца Давида „Диван је Бог у светима својим, Бог Израиљев“ и благословио сабрани народ.

Након литургије обављен је трократни опход око храма, након чега је прота Милорад осветио вино, кољиво и благословио славски хљеб, те га потом преломио са кумом овогодишње преславе Игором Жунићем.

Након торжественог Евхаристијског славља услиједила је трпеза љубави у Светосавском дому на којој су се пригодним ријечима вјерницима обратили овогодишњи кум преславе и надлежни парох протојереј-ставрофор Славољуб Тривић.

Свечаности је присуствовао и начелник општине Дервента Милорад Симић са својим сардницима, а кумство за наредну годину преузео Перо Ж. Ђурић из Дервенте.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here