Vijesti Društvo Мишковци: Обиљежена слава храма и дочекана честица Светог Сисоја Великог – ФОТО

Мишковци: Обиљежена слава храма и дочекана честица Светог Сисоја Великог – ФОТО

0

Благословом његовог преосвештенства епископа зворничко- тузланског Фотија храм Светог Преподобног Сисоја Великог у Мишковцима добио је честицу моштију овог свеца, заштитника дјеце.

Синоћ је, дан уочи празника Преподобног Сисојa Великог, у цркву је донесен дио моштију, на радост великог броја православних вјерника овог краја који је присуствовао дочеку и данашњој литургији.

Данашњу литургију служили су архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, протонамјесник Синиша Максимовић и јереј Љубиша Новић.

Послије причешћа и молитве, услиједио је опход око храма, освећење славског колача и избор кума за наредну годину, као и народно весеље.

Ове године слави је кумовап Гавро Асентић са  породицом, а за следећу годину кумство је преузео Драго Цвијановић

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here