Vijesti Kultura i obrazovanje Мишо Ђурђевић представио своју духовну поезију на Богојављенском стиховању у Шамцу

Мишо Ђурђевић представио своју духовну поезију на Богојављенском стиховању у Шамцу

0

Књижевник Милорад Мишо Ђурђевић учествовао је на првом Богојављенском стиховању, манифестацији коју је организовао Клуб књижевника ”Савовање” у Шамцу поводом великог хришћанског празника.

Ђурђевић је тако своје пјесме духовног садржаја представио на шамачком Тргу, заједно са пјесницима Љутомиром Рундићем из Лознице, Зораном Грумићем из Прњавора, те Новаком Танасићем, јединим живим оснивачем „Савовања” и Миладином Стојановићем, садашњим предсједником удружења, као и још десетак пјесника из Шамца и Модриче.

Част нам је и задовољство што угостишмо најбоље од најбољих чланова и љубитеља Клуба књижевника “Савовање” и што нам исти подарише своју душу на за наш народ значајан празник. Надамо се да ће ови сусрети прерасти у традицију и да ћемо поново и поново с радошћу угостити наше пријатеље из Српског књижевног клуба “Вихор” Дервента, Клуба писаца “Вуково перо” из Лознице, Завичајног удружења Срба ‘”Коријени” из Сомбора, истакла је овом приликом Рада Ђошан Китић, предсједник Управног одбора “Савовања”.

Српски књижевни клуб “Вихор” Дервента наставља да на свим књижевним и духовним просторима његује име и значај Клуба и својих чланова, истиче Ђурђевић, иначе предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба “Вихор” Дервента.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here