Vijesti Kultura i obrazovanje Наставак Љетне арт сцене у знаку фолклора

Наставак Љетне арт сцене у знаку фолклора

0

Наредна вече Љетне арт сцене протећи ће у знаку фолклора. Наиме, у петак, 23. јула, са почетком у 20 часова на платоу испред Библиотеке представиће нам се чланови СКУД “Дервента” и ФУГ “Мотајички вук” из србачког мјеста Ситнеши.

Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“ основано је 1994. године са циљем очувања и његовања традиције свога народа. Данас броји око 100 активних чланова подјељених у 4 фолклорна ансамбла, пјевачку групу, рецитаторску секцију, инструментални састав као и свираче на традиционалним инструменитма, а на Љетној арт сцени представиће се извођачки ансамбли, етно гупа и оркестар овг друштва.

Фолклорно удружење грађана “Мотајички вук ” основано је крајем 2014. Године, а иако дјелују тек шест година, успјели су урадити неколико самосталних кореографија, велике умјетничке вриједности и играчког квалитета. Поред награђиваних наступа у земљи и иностранству, организатори су неколико манифестација у Српцу, од којих издвајају Међународни фестивал фолклора и умјесности “Мотајичко прело”.

Водитељ програма биће Сања Томинчић.

Иначе, од покровитељством Народне библиотеке “Бранко Радичевић” Љетну арт сцену организују књижевница Александра Мариловић, професорица Милијана Жунић, те пијанисткиња Драгана Латиновић.

Поред промовисања локалне културне сцене, у наш град долазе и афирмисани умјетници из других градова, а сви заједно настоје да скупе средства за куповину полуконцертног клавира за шта је неопходно прикупити око 20.000 марака.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here