Vijesti Kultura i obrazovanje На “Просвјетин” конкурс пријаве стижу и из далеке Аустралије

На “Просвјетин” конкурс пријаве стижу и из далеке Аустралије

0

Општински одбор Српског просветног и културног друштва “Просвјета” у Дервенти расписао је конкурс, који је отворен до 20. априла, за избор најлепших рукописа ћириличног писма, а на који је већ стигао значајан број радова из Републике Српске, Србије и Аустралије, пишу Вечерње новости.

Из овог обора су задовољни што је конкурс за избор најлепших рукописа ћириличног писма изазвао велику пажњу, с обзиром на већ пристигле пријаве.

Радови су пристигли из Бањалуке, Санског Моста, Добоја, Звечана са Косова и Метохије, Мокрог код Мостара, Брчког, Вршца, Власенице, те рукопис детета од седам година из Аустралије. Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Фотије донирао је 15 наслова књига са посветом на име награда за најбоље учеснике, навели су из дервентске “Просвјете”.

У условима конкурса наведено је да ће комисија размотрити и оценити све радове који буду написани својеручно ћирилицом у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, наливпером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици основних и средњих школа, као и сви становници Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других земаља.

Препоручујемо наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке основне и средње школе организовано доставе у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове, наведено је у конкурсу.

Радове треба доставити у једном примерку, најкасније до 20. априла, на адресу општинског одбора Српског просветног и културног друштва “Просвјета” Дервента, са назнаком “за конкурс”, н/р Каиновић Драган, Дервента, Улица Цара Лазара бб.

Добитници награда биће објављени након Васкрса, а награде ће у виду диплома и књига бити додељене 30. априла у 18.00 часова у Центру за културу општине Дервента.

Награде се додељују за по пет првих, других и трећих места.

Вечерње новости

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here