Vijesti Kultura i obrazovanje На репертоару Центра за културу монодрама “Бог”

На репертоару Центра за културу монодрама “Бог”

0

Глумац Рајко Вуковић извешће монограму „Бог“ у уторак, 29. септембра, у дервентском Центру за културу. Представа почиње у 19 часова.

Монодрама „Бог“ је урађена по тексту Матије Бећковића, а састављена је од поема „Лако је другијема“, “Не знаш ти њиг“, “Не дај се јуначки сине“ и кључна поеме „Богојављење“.

У монодрами се појављује први лик, ламентатор и наратор, човјек коме је све дозлогрдило, који говори да је њему најтеже, а да је другима лако зато што су без имена, образа, без памети, алудирајући на невјернике. И тако он из свог очаја и немоћи призива Бога и замишља како би то изгледало кад би се он заиста појавио. Монодрама траје 45 минута.

Број посјетилаца је ограничен на 50, а сви заинтересовани могу преузети бесплатне карте у Центру за културу од 7 до 15 часова.

Дервента Kафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here