Vijesti Društvo Нова звона храма Успења Пресвете Богородице стигла у Дервенту – ФОТО

Нова звона храма Успења Пресвете Богородице стигла у Дервенту – ФОТО

0
ФОТО: Никола Кулага

Данас је у Дервенту стигло пет новоизливених звона која ће се ускоро наћи на звонику Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

Свих пет звона, укупно тешких 2,2 тоне, купљено је у познатој словеначкој фирми “Омку”, а заједно са централним механизмом за сатове, електрификацијом звона и челичном конструкцијом коштају 160.000 марака.

Општина Дервента издвојила је 40.000 КМ, тринаест будућих кумова обезбедило је укупно 65.000 марака, док је остатак прикупљен од прилога верника.

Звона ће, уз литургију са почетком у 8.30 часова, а потом и народно весеље, 31. августа освештати митрополит загребачко-љубљански Порфирије, уз саслужење великог броја архијереја Српске православне цркве.

Фото: Никола Кулага

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here