Vijesti Društvo Обнављају традицију Светосавског бала: Средства за црквена звона и најбољег студента

Обнављају традицију Светосавског бала: Средства за црквена звона и најбољег студента

1

Након прекида који је трајао од 1941. године, први Светосавски бал у нашем граду биће одржан 4. фебруара у хотелу „Бисер“.

Организатор, Коло српских сестара “Царица Милица”, преусмјериће највећи дио прикупљеног новца за куповину звона за Саборни храм Успења Пресвете Богородице, а дио за подршку најбољем студенту техничког факултета који долази из Дервенте.

Предсједница КСС Ђурђа Додиг Пијетловић истиче да је штампано 200 позивница за бал по цијени од 100 марака.

Уколико скупимо планираних 20.000 марака, када се одбију трошкови организације, требало би да остане 10.000 КМ као наш прилог Црквеној општини Дервента. Поред тога желимо да наградимо најбољег студента са најбољим просјеком на једном од техничких факултета износом од 1000 марака, наглашава Пијетловићева.

Из Кола позивају све људе добре воље да куповином улазнице за бал дају свој допринос и овој хуманитарној акцији и враћању традиционалних културних догађаја у наш град.

За куповину звона потребно је сакупити 100.000 марака, од чега је готово половина већ осигурана.

Како до позивнице?
Позивнице се продају у Саборном храму, али и лично код чланица Кола српских сестара. Сви који желе, могу да се информишу позивом на бројеве телефона: 065/882- 265, 066/780-508, 065/530-266 и 065/566-830.

Дервента Кафе

1 komentar

  1. Па сад да је каква журка Нова Година ово оно , испод шатора свадба дошло би на хиљаде људи, овако не очекујем велики одзив јер 100 КМ је пуно за стандард искрених и правих добротовора.
    Маса добрих људи би дошла али претјерали сте побогу, 100 КМ је превише за некога са платом од 450-500КМ.
    Коло српских сестара јавно апелујем да се укључите у хуманитарну акцију спасавања дервентског породилишта јер коме ће то звоно да звони питам се за коју годину?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here