Vijesti Kultura i obrazovanje Објављена збирка пјесама “Покровско пјесничко саборовање”

Објављена збирка пјесама “Покровско пјесничко саборовање”

0

Збирка пјесама “Покровско пјесничко саборовање” приређивача Ненада Симића из Дервенте, у којој се налази седамдесетак радова пјесника из Аустралије, Словеније, Србије и Републике Српске, објављена је у издању дервентског Српског књижевног клуба “Вихор” и Црквене општине Брод.

Симић је навео да су пјесници доставили по двије пјесме које су уврштене у зборник, који ће бити промовисан чим буду ублажене мјере уведене ради спречавања ширења вируса корона.

Садржај зборника обогаћен је радовима ученика основних школа из Брода.

Благослов за одржавање манифестације `Покровско пјесничко саборовање` поводом прослављања Покрова Пресвете Богородице, крсне славе храма и општине Брод, добили смо од Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, рекао је Симић.

Протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић у предговору је истакао да ове пјесме заправо нису ништа друго до тихе молитве.

У њима се слави и моли, преклиње и прашта, а све зарад благослова Божијег вјерном народу српском, навео је Теофиловић у предговору.

Планирано је да манифестација и саборовање пјесника буде обичај и традиција у општини Брод.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here