Vijesti Kultura i obrazovanje Објављена и прва збирка прича младе Евите Бојковац

Објављена и прва збирка прича младе Евите Бојковац

0

Свјетло дана недавно је угледала нова књига младе књижевнице Евита Бојковац која носи назив „Бајка о шећерној вуни и друге приче“ у издању КЗ „Васо Пелагић“ из Бања Луке.

Након шест објављених збирки пјесама, ово је прва књига прича.

Све приче заступљене у овој књизи су настале још у периоду до 2019. године, а многе од њих су већ публиковане, као што су Мачак Миц у потрази за својим чарапама, Каменчићи, Дјечак и трумпета и друге. Књига садржи седамнаест прича и веома су привлачне за читање, како дјеци, тако и одраслима, каже млада књижевница, иначе ауторка илустрације које красе ово дјело.

Рецезент Драгица Ужарева каже да су теме којима се бави Евита Бојковац у својим причама пријемчиве деци.

Док читамо било коју од ових прича, стичемо утисак да вештим вођењем својих бајки ауторка сваки терен претвара у плодоносну равницу. Довољно су маштовите да их понесу у нове, нестварне светове, али и довољно поучне да им омогуће лакше одрастање, лакше сналажење у реалном свету, истиче Ужарева.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here