Vijesti Kultura i obrazovanje Објављена пета збирка пјесама младе Евите Бојковац

Објављена пета збирка пјесама младе Евите Бојковац

0

Пета збирка пјесама Евите Бојковац, под називом “Шта су лутке?” ових дана је изашла из штампе.

Збирка је тематска и говори о луткама и луткарском позоришту, као и о манифестацији „Лут фест“, поводом које је и објављена. Ове године у плану је да се одржи 21. Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу, септембра мјесеца у Источном Сарајеву, гдје ће Евитина књига бити представљена и доступна читалачкој публици.

У име оних који ће читати ове пјесме, маштати и оживљавати лутке, хвала Евити за задовољство које нам је пружила. Оно што не доживите у пјесмама, доживјећете на представама које сваке године доноси „Лут фест“ у наш или неки други град, гдје ће вас очарати сценографија, костими и живе лутке са којима можете и разговарати и осјетити доброту коју носе, каже редитељ Витомир Митрић, у рецензији књиге.

Издавач збирке и организатор манифестације је „Форум Театар“ из Источног Сарајева.

Дервента Kафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here