Vijesti Društvo Огласили се из Полицијске управе Добој поводом неистинитих навода око посјете Милановића

Огласили се из Полицијске управе Добој поводом неистинитих навода око посјете Милановића

0
Фото: Сњежана Митровић/Н1

Полицијској управи Добој пријављено је да ће представници хрватског народа и удружења положити вијенце на спомен обиљежју Рабић и на мезарју у Дервенти, те да ће одржати молитва и пријем високих званичника у просторијама католичке цркве, саопштено је из ПУ Добој.

У складу са тим припадници Полицијске управе Добој су обезбједили данашњи скуп како би протекао мирно без инцидената, као и посјету предсједника Републике Хрватске Зорана Милановића Дервенти и Броду.

Напомињемо да су организатори овог јавног окупљања од стране полицијских службеника раније упозорени да у складу са Законом о јавном окупљању на наведеном скупу није дозвољено истицање било каквих застава осим заставе БиХ, те да ће сви евентуални прекршиоци бити санкционисани у складу са законом. На улицама Дервенте, односно на јавном простору није било истицања било каквих застава нити ратних обиљежја, како то поједини медији тврде, нити је Полицијска управа Добој „одборила“ обиљежавање годишњице оснивања 103. бригаде Хрватског вијећа одбране, саопштено је из Полицијске управе Добој.

Подсјећамо да су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Добој дужни да омогуће припадницима свих вјерских заједница да на миран и достојаствен начин врше вјерске обреде у својим вјерским објектима.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here