Vijesti Društvo “Жене су остале уз Господа и у тренуцима страдања”: Коло српских сестара...

“Жене су остале уз Господа и у тренуцима страдања”: Коло српских сестара “Царица Милица” прославило крсну славу – ФОТО

0

Заједно са свештенством Српске православне цркве, донаторима, представницима јавног живота и другим гостима, чланице Кола српских сестара “Царица Милица” данас су у просторијама Светосавске омладинске заједнице прославиле крсну славу Жене мироносице.

Дервентско Коло српских сестара крсну славу дочекује трећу годину у низу, тачније од поновног покретања рада удружења.

Овај празник је значајан јер су жене побиједиле своју природу да буду слабије и то из чисте љубави према Христу и оне су, кад су се сви људи одрекли Христа, остале уз њега. Ми своје активности настављамо и даље, уз наду да ћемо и даље имати вашу подршку, поручила је предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић.

Протојереј ставрофор Радојица Ћетковић, који је предводио славски обред, подсјетио је на доброчинство које Коло српских сестара испољава у њиховом раду, нагласивши да ће остати забиљежене као први донатори које су купили једно од звона на будућем звонику храма Успења Пресвете Богородице.

Православна црква слави свете жене због њихове посвећености и љубави према Господу, јер нису штеделе себе у тренуцима велике опасности и страдања, у вријеме када су сви ученици напустили Господа, оне су да би видјеле његово распеће и да би положе његово тијело у гроб.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here