Vijesti Društvo Отпочела друга фаза обнове: Стара црква би ове године могла бити покривена

Отпочела друга фаза обнове: Стара црква би ове године могла бити покривена

0

Већ неколико дана траје зидање Старе цркве у Српској вароши, у оквиру друге фазе обнове овог значајног историјско-религијског споменика.

Након што је Министарство за избјегле и расељена лица у Влади Републике Српске одобрило донацију износу од 10.000 марака, створени су сви предуслови за почетак друге фазе обнове богомоље, која би до краја године требала бити и покривена.

Подсјећамо, у првој фази је саливен темељ и реконструисан звоник до извођења фасадних радова, а до завршетка пројекта на локацији планирана је изградња Светосавског дома.

Сви који желе помоћи обнављање Старе цркве могу то учинити уплатом на рачун број 562-005-814-54-11-029 отворен у НЛБ Развојној банци или на девизни рачун:
IBAN: BA395620058145411320
SPCO DERVENTA – PODRAČUN STARA CRKVA SRPSKA VAROŠ
Trg pravoslavlja bb
74 400 DERVENTA
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Banka a.d.
Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka
Bosnia and Herzegovina

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here