Vijesti Kultura i obrazovanje “О занимљивим темама другачијим језиком”: Представљена нова књига Александре Мариловић – ФОТО

“О занимљивим темама другачијим језиком”: Представљена нова књига Александре Мариловић – ФОТО

1

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је уприличена промоција књиге „Говорим другим језиком“, уједно и другог прозног дервентске књижевнице Александре Мариловић.

Након три збирке поезије и романа „Комплекс госпође Бовари“, Мариловићева је у једну збирку преточила низ својих сложених размишљања, колумни и есеја о веома различитим и занимљивим темама.

Првобитно је замишљено да садржи и моје књижевне критике и осврте, међутим одлучила сам да публици представим неке читљивије одломке, оне за које ће надам се бити актуелне и у наредним деценијама. Оно што је уочљиво јесте да ни о једној теми нисам доносила свој суд, јер сам кроз текстове и сама тражила одговоре на нека питања која су ме интересовала, а које сам сагледавала из различитих углова, истиче млада књижевница, додајући да је свако од размишљања доста дуго „сазријевало“ прије представљања јавности.

Награђивана књижевница истиче да дјело наслов „дугује“ чињеници да често за теме које је обрађивала није имала правог саговорника и да су понекад људима дјеловале поприлично необичне, а што им свакако даје једну додатну ћар.

Са рецензентом књиге Данијелом Михићем тренутно ради на два занимљива пројекта од којих је један „Едука“ – Јутјуб серијал о „Историји свјетске умјетности“ у 32 епизоде.

Оно што је моја велика жеља јесте реализација дугорочног пројекта „Историја српске историје и духовности у 100 лекција“ са којом имамо намјеру да помрсимо рачуне данашњим тенденциозним и непровјереним подацима који се свакодневно појављују на друштвеним мрежама и сличним медијима. Александра има огромно познавање српског језика, а ја сам теолог и студент историје и не сумњам да ћемо успјети направити „приручник“ о српској културу и духовности, наглашава Михић.

Књига угледала је свјетлост дана захваљујући свесрдној подршци Града Дервенте и пријатељима из СКК “Вихор”, док је графичко рјешење корица урадио Зденко Бећаревић, а коректуру Наташа Видовић.

Дервента Кафе

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here