Vijesti Politika ПДП Дервента: Формиран Изборни штаб, предложени кандидати за Народну скупштину РС

ПДП Дервента: Формиран Изборни штаб, предложени кандидати за Народну скупштину РС

0
Кандидати ПДП-а за НС РС Мирко Петрић, Милан Ђукић и Сања Димитрић

Oпштински одбор ПДП-а је још у априлу одржао 12. сједницу на којој је заокружен низ радњи у припреми за изборе у октобру. Након што су именовани Главни изборни штаб и Регионални изборни штаб, формиран је и Општински изборни штаб  ПДП-а који би требао да проведе све предизборне и изборне активности. Штаб броји 16 чланова на челу са Миланом Ђукићем, предсједником ОО ПДП-а у Дервенти.

На сједници је ОО ПДП-а предложио и кандидате за листе на предстојећим изборима, а то су Милан Ђукић, Сања Димитрић и Мирко Петрић за НС РС.

Донесен је и план активности са роковима и носиоцима активности у који су укључени сви кључни људи општинске организације ПДП-а.

Партија демократског прогреса је међу првима у Републици Српској донијела свеобухватан „Програм обнове“ са конкретним приједлогом мјера за обнову у моралном, привредном, економском, демографском, културном, образовном и сваком другом смислу Републике Српске.

За свеобухватну обнову и промјене у Републици Српској осим програма имамо и кадрове на челу са почасним предсједником Младеном Иванићем који је заједнички кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. Очекујемо побједу наших кандидата јер ће ПДП такође подржати и заједничког кандидата за Предсједника Републике Српске Вукоту Говедарицу. Подсјећамо да су заједнички кандидати побиједили и 2014 године у Дервенти. Реалан циљ ПДП-а на овој изборној јединици је најбољи резултат до сада и избор  народног посланика.Програм обнове треба приближити грађанима и то је у наредном периоду задатак кандидата, истакао је Милан Ђукић, делегат у Вијећу народа Републике Српске,који је предложен  за носиоца листе са ИЈ 4.

Општински одбор ПДП-а такође пружа пуну подршку активностима Клуба одборника у СО Дервента, који дјелујe опозиционо, указујући на све негативноси у раду начелника и скупштинске већине, предлажући конкретне мјере за побољшање реалног живота грађана и рјешавања проблема.

Такође сви општински одбори ПДП-а на изборној јединици 4 су формирали штабове и предложили кандидате за листе. На Регионалном одбору ПДП-а је завршен и приједлог листе за Народну скупштину Републике Српске на којој су сви предсједници ОО ПДП-а и 5 актуелних одборника у Скупштинама општина Дервента, Модрича, Брод и Вукосавље.

 

ОО ПДП Дервента

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here