Vijesti Društvo “Позив по позив, циглу по циглу”: Организација “Срби за Србе” покреће акцију...

“Позив по позив, циглу по циглу”: Организација “Срби за Србе” покреће акцију за изградњу куће за мале Драгојевиће

0

Учествовањем у хуманитарној акцији “Позив по позив, циглу по циглу”, односно позивом на број 17763 (донирате 2 КМ, позиви важе у Мтел, ХТ Ероне и БХ Телеком мобилним и фиксним мрежама) или уплатом средстава на број жиро рачуна: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Драгојевић) помажете изградњу нове куће за ову седмочлану породицу, а процјењена вриједност радова износи 70.000 КМ.

Улица Жељезничка број 1 у Дервенти носи тужну причу. Недалеко од модерног хипермаркета и магистралног пута у рушевним баракама, које су служиле за одмор машиновођа и радника, своје гнијездо свила је самохрана мајка Жељана (30 година) са шестеро малишана Ана-Маријом (13), Данијелом (11), Кристином (10), Жељком (9) Кристијаном (7) и Дражаном (2).

Желимо само да нам је топло, рекла је мајка Жељана и замолила све добре људе који су у могућности да помогну да њена дјеца добију кров над главом који не прокишњава.

Породицу Драгојевић чланови ове хуманитарне организације први пут су посјетили у септембру 2019. године када су се увјерили о нехуманим условима у којима ова породица живи.

1. Позив на број 17763 из фиксне и мобилне телефоније (2 КМ)
2. Рачун: 56201281300241-58 (НЛБ развојна банка)

Кров који покишњава, зидови који се осипају, те хладноћа која хара овим баракама чији су свакодневни таоци ови малишани, узорна дјеца и одлични ђаци. Они су већ дужи период корисници социјалне помоћи, а због стамбене незбринутости као привремено рјешење Центар за социјални рад смјестио је породицу у бараке у којима тренутно живе.

Нећемо кукати, а ни сажаљевати породицу Драгојевић, засукаћемо рукаве и дати се на посао како би заједно промјенили на боље живот ових малишана, нагласио је Саша Вигњевић, генерални секретар Хуманитарне организације Срби за Србе и подсјетио да су управо по томе и познати као организација.

Напомиње ову хуманитарну акцију имају подршку Општине Дервента и Центра за социјални рад, али ипак за успјешну реализацију кључна је подршка свих становника Дервенте.

Процјеном коју смо извршили приликом посјете установили смо да озбиљан проблем постоји, те да породица заиста заслужује нашу и вашу помоћ. Једино разумно рјешење јесте изградња потпуно нове куће за породицу Драгојевић, а нашу процјену потврдили су и надлежни из Центра за социјални рад Дервента, наглашава Вигњевић.

Обзиром да је ово прва акција организација покреће у Дервенти, те да немамо активних волонтера у овом граду изузетно нам је важна ваша подршка.

~~ Упуте за донације из иностранства пронађите ОВДЈЕ!

О Хуманитарној организацији “Срби за Србе”

Хуманитарна организација Срби за Србе је настала крајем 2005. године, првенствено као идеја српског народа у расејању да се окупи око племенитих циљева, тачније, око пројеката помоћи социјално угроженим вишедјетним српским породицама широм Балкана. Окосницу организације чине млади и енергични људи, окупљени заједничком визијом помоћи онима који су благословени бројним потомством, свјесних да сваком ко не живи у материјалном изобиљу и мала помоћ значи пуно.

Уз препознатљив слоган – Дјеца су наша будућност – организација је од 2005. године, захваљујући бројним донаторима из цијелог свијета, прикупила 4,8 милиона евра донација са којима је директно помогла више од 2.500 породица са више од 13.000 дјеце, широм Балкана. Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ пружана је и народним кухињама, породилиштима, болницама, основним и средњим школама, универзитетима и другим институцијама које свакодневно брину о здрављу и образовању дјеце.

1. СМС на 7763 (200 динара)
2. Рачун: 160-279491-71
4. Девизни рачун:
IBAN: RS35160005080002381269
SWIFT: DBDBRSBG
Customer: Srbi za Srbe
Bank: Banca Intesa, Milentija Popovica 7b, Beograd

Транспарентан рад наше организације од првих спроведених пројеката помоћи до данас, допринио је великом порасту и приливу нових донација, као и окупљању нових чланова и волонтера широм свијета. Чињеница да сваку прикупљену марку презентујемо јавно је веома битна ради повјерења и контроле нашег рада. Мјесечни извјештаји, листа донатора, увид у стање новца на рачуну, као и проток новца су свакодневно доступни свим нашим члановима, донаторима, пријатељима и виртуелним посјетиоцима. Организација је до сада званично регистрована у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Шведској, Сједињеним Америчким Државама и Канади, уз бројна представништва у другим државама, која ће ускоро постати и званично регистроване организације.

За свој досадашњи рад организација је одликована Орденом Светог Саве другог реда и Орденом Светих Новомученика Горњо-карловачких од Српске Православне Цркве и Орденом Крст Милосрђа од Републике Српске.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here