Vijesti Kultura i obrazovanje Познати умјетник гост Светосавског бала у Дервенти

Познати умјетник гост Светосавског бала у Дервенти

0
Илустрација

Први Светосавски бал у Дервенти након готово осам деценија одржаће се 4. фебруара у хотелу “Бисер” у организацији Кола српских сестара „Царица Милица“.

Никола Пејаковић

Средства прикупљена продајом улазница намијењена су за куповину звона за храм Успења Пресвете Богородице, те за награђивање најбољег студента техничког факултета.

Организатори најављују да ће учесник програма манифестације бити познати умјетник Никола Коља Пејаковић, глумац, редитељ, сценариста и музичар.

Поред музичког дјеловања, Коља је јавности познат као један од сценариста филма “Лепа села лепо горе”, као и серије “Вратиће се роде”.

Од 2009. је стално запослен у Народном позоришту Републике Српске. Његова прва представа коју прави као кућни редитељ Народног позоришта РС, “Народни посланик”, проглашена је за најбољу представу и позоришни догађај те године у БиХ.

Из Кола позивају све људе добре воље да куповином улазнице за бал дају свој допринос и овој хуманитарној акцији и враћању традиционалних културних догађаја у наш град.

Како до позивнице?

Позивнице се продају у Саборном храму, али и лично код чланица Кола српских сестара. Сви који желе, могу да се информишу позивом на бројеве телефона: 065/882- 265, 066/780-508, 065/530-266 и 065/566-830.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here