Vijesti Kultura i obrazovanje Поклон младим читаоцима: Три нове сликовнице Милорада Мише Ђурђевића

Поклон младим читаоцима: Три нове сликовнице Милорада Мише Ђурђевића

0

Дервентски књижевник Милорад Мишо Ђурђевић објавио је сликовницу о “Лептирку”, ”Мачкици” и ”Мишурку”, “триптих” пјесама које прате несташог лептира, мачкицу која “своју породицу засања у родости постојања” и мишу који ће “ради сира и са мацом и са баком да се помири”.

Ради се о десетом дјелу ове врсте, које ће, као и пријашња издања, бити даровани свим младим читаоцима који се аутору јаве исказаном жељом да и ову сликовиту поучну тропјесмопричу имају на својим читалачким полицама.

Тако су, гладни дјечијих руку и мажења, Лептир, Мачка и Миш се придружили својим милим друговима Коки, Цуки, Гици, Жирафи, Роди, Косу, Меди, Цврчку и Лаву као десета, на нашим просторима јединствена и садржајем и формом сликовница, каже Милорад Мишо Ђурђевић, члана Удружења књижевника Републике Српске и Српског књижевног клуба ”Вихор” Дервента.

Допринос новом поетско сликовном остварењу дали су и Горана Тодорић, која је ауторове замисли нацртала, Вјекослав Новаковић, који је дјело компијутерски обрадио, као и Књижевна заједница ”Васо Пелагић” из Бања Луке и Српски књижевни клуг ”Вихор” из Дервенте, те уважени рецензант Стевка Козић Прерадовић, који се ”не одвајају” од сликовница Милорада Мише Ђурђевића.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here