Vijesti Politika “Порука народа најважнија”: Одржан скуп “Бранимо Српску” у Дервенти – ФОТО

“Порука народа најважнија”: Одржан скуп “Бранимо Српску” у Дервенти – ФОТО

1

Поруке заједништва и одлучности у намјери да се одбране институције Српске синоћ су послали и грађани на народном митингу “Бранимо Српску” одржаном у Спортској дворани.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић био је домаћин скупа.

Из Дервенте шаљемо поруке мира и љубави према својој отаџбини, с обзиром да су витални интереси Републике Српске у доброј мјери угрожени. Дервенћани на овај начин бране Републику Српску и њене институције, јер њиховим нарушавањем губимо слободу, највећу тековину за коју смо се изборили, поручио је Симић.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да ће Република Српска бити онолико јака колико су јаке њене институције и колико је јака вјера и љубав народа.

Имамо и једно и друго и желимо то да покажемо. Хвала Дервенти, али нашим другим градовима које су то исто показале на до сада одржаним митинзима, снагу и јединство које имамо између институција и народа, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић рекао је да народ Републике Српске препознаје оно што се покушава урадити институцијама Српске на њиховом урушавању.

Велико хвала грађанима Дервенте који су се окупили у оволиком броју, јер никада ова дворана није била попуњена на овакав начин и њихова је порука већа него било које наше ријечи које можемо изговорити. Сви ти који доносе одлуке или желе да намећу одлуке прате одзив народа, а не шта ће рећи неки од политичара, и виде да оно што они покушавају урадити је против Српске и институција. Грађани РС не дају своје институције. То је оно што њих боли, рекао је Вишковић, додајући да имовина припада народу Републике Српске и да се о томе неће посебно одлучивати.

Скупу су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама и челници локалних заједница.

Скупови “Бранимо Српску” претходно су одржани у Требињу, Зворнику, Добоју, Приједору и Градишци.

Дервента Кафе

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here