Vijesti Društvo Почиње зидање Светосавске сале у комплексу Старе цркве

Почиње зидање Светосавске сале у комплексу Старе цркве

0

С обзиром на велику потребу за мјестом за окупљање у комплексу Старе цркве покренута је акција наставка изградње Светосавске сале. Након обнове Старе цркве у Српској вароши, подигнут је звоник и реконструисан објекат за палионицу свијећа и мртвачницу.

На темељу који је већ изграђен замишљен је вишенамјенски простор који ће имати до 150 сједећих мјеста, са тоалетима и кухињом.

Наш план је да ова сала не буде кориштена искључиво за трпезе, него да буде кориштена и за разна окупљања, породичне ручкове, промоције књига, садржајем за дјецу, видео платном, озвучењем, савременом расвјетом и да употпуни садржај код наше Старе Цркве, како бисмо и ми у Дервенти имали један овакав простор код Цркве који ће свима служити, каже свештеник Љубиша Новић.

Ових дана креће зидање за шта је обезбијеђен цемент, шљунак, пијесак, већина блокова.

Имамо обећан бетон за плочу, грађа за покривање нам је већ стигла, потребан нам је цријеп за покривање објекта за површину крова од око 260 м2, а цијена једног м2 износи 25 КМ. Хвала свим људима добре воље који су нам до сада помогли и молимо све који су у могућности да нам помогну ко колико може, како бисмо ову Светињу ставили свима вама на располагање и у славу Божију, истиче свештеник Новић..

Ваше прилоге можете уплатити преко WESTERN UNIONA на име Љубиша Новић или на број жиро рачуна: 562-005-814-541-10-29 – СТАРА ЦРКВА У ДЕРВЕНТИ.

Прилози се остављају сваког дана у Саборном храму у Дервенти од 8 до 16 часова, а све информације се могу добити на број телефона 066 747 886.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here