Vijesti Društvo Православна Нова година дочекана и у Дервенти – ФОТО/ВИДЕО

Православна Нова година дочекана и у Дервенти – ФОТО/ВИДЕО

0

Дервенћани су Нову годину по јулијанском календару, након једногодишње паузе, поново дочекали на Тргу православља у добром расположењу уз наступе дервентских изворњака и бенда “Маркато”, уз неизоставан ватромет.

У Саборном храму је прије поноћи служен молебан, да би по “одбројавању” суграђане први поздравио, по обичају, градоначелник општине Милорад Симић, који је православцима честитао православну, а свим другим и међународну Нову годину.

Православна Нова година обиљежава се широм свијета, од Русије и околних земаља, преко египатских копта и Етиопљана у Африци, све до Србије и околних православних земаља, а међу њима је и мали град Дервента и ми ту традицију његујемо годинама. Уз помоћ Градске управе СПКД “Просвјета” на челу са оцем Далибором направи једно задовољство нашим суграђанима, поручио је Симић, додајући да никог не би требала вријеђати дочек Нове године по јулијанском календару.

Предсједник дервентске “Просвјете” свештеник Далибор Ђекић подсјетио је да прошле године манифестација није одржана.

Ове године опет настављамо традицију коју је отац Драган Каиновић наставио 2003. године. Свима желим срећно и богом благословено ново љето господње и да Господ свима подари среће здравља и сваког добра, нагласио је Ђекић.

Подршку у организацији пружила је и Туристичка организација, док је Град Дервента покровитељ манифестације.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here