Vijesti Društvo Празник Цвијети прослављен у храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници – ФОТО

Празник Цвијети прослављен у храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници – ФОТО

0

У Цвјетну недељу, када Српска православна црква прославља успомену на свечани улазак Исуса Христа у град Јерусалим, парох сочанички протојереј- ставрофор Славољуб Тривић служио је литурију у храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници.

У својој бесједи прота је, поред осталог, истакао да „као и свему осталом тако и у данашњем догађају, Господ у свој слави својој пројављује своју скромност, у Јерусалим улази ношен на магарету, показујући да је његова слава изнутра, а не нека спољашња манифестација“.

Исти овај народ ће за пар дана викати ,,распни га, распни”, али ће иза тога кроз покајање признати да су га без разлога издали. Сви ми смо позвани да празнујући данашњи празник унутра у срцу своме имамо непрекидно клицање ,,Осана, благословен који долази у име Господње.” Нека би Господ молитвама Пресвете Богородице, свих угодника Божјих, Светих славних Апостола и свих светитеља рода нашега дао и нама снаге да одржимо нашу вјеру православну онакву какву смо примили од Светих Апостола и Светих Отаца, како нам је проповједао наш Свети Сава, да у тој вјери останемо, да по тој вјери живимо, да тој вјери учимо нашу дјецу и омладину да би и они били и остали прави хришћани, прави светосавци, поручио је вјерницима Тривић.

Током молитве велики број вјерника је приступио светим тајнама исповијести и причешћа, а потом је прота Славољуб благословио и осветио врбове гранчице које су подијељене благовијерном народу на подсјећање и живо учешће у спасоносним догађајима из Христовог живота.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here