Politika Lokalni izbori 2020 Представљамо кандидате: Александар Богосавац – кандидат за одборника на листи СПС

Представљамо кандидате: Александар Богосавац – кандидат за одборника на листи СПС

3

Александар Богосавац, кандидат Социјалистичке партије Српске за одборника у Скупштини општине Дервента, рођен је 07.01.1989. у Дервенти, гдје је завршио основно и средње образовање.

Звање дипломираног политиколога стекао у Бањој Луци на Независном универзитету, Факултет за политичке науке, смјер међународни односи и дипломатија. Члан Главног одбора Социјалистичке Партије Српске. Током претходног преиода учествовао у раду разних невладиних организација са фокусом на развој омладинског организовања у општини Дервента. Такође, био је и дугогодишњи члан „РК ДЕРВЕНТА“ и СКУД “Дервента”. Тренутно је ангажован у приватном предузећу на позицији менаџера продаје и маркетинга.

Зашто бирачи треба да одаберу Вас и Социјалистичку партију Српске?

Врло једноставно. Током цијелог свог ангажмана борим се за јачање афирмацију младих људи. Борим се за политику која спаја и ствара компромисе који воде ка општем добру. СПС окупља управо такве особе. Младе, амбициозне, окупља привреднике жељне да своје знање и капацитете усмјере ка цјелокупном развоју нашег друштва. Управо та енергија и тимски дух који влада у СПС-у ме је и мотивисала да будем кандидат за одборника. Желимо то да пренесемо и остале сегменте друштва.

По први пут у историји вишестраначких локалних избора у Дервенти имамо носиоца листе жену, на шта сам јако поносан. Такође, имамо и младе спортисте, шампионе, кандидате из различтих професија који желе активно да се укључе у друштвени живот Дервенте. Имамо најмлађу кандидатску листу чији је просјек 24 године. Свако од њих има нешто у себи што доноси нови, позитиван покретачки импулс. И заиста ми је драго што сам дио такве заједничке приче.

Које су основне теме за које ћете се залагати ако освојите мандат одборника?

Основна тема је борба за бољу будућност Дервенте. Да бисмо то остварили морамо се фокусирати на побољшање услова живота грађана Дервенте. Дервента је урадила много ка том путу и сада нам предстоји период да то подигнемо на виши ниво.

Јачање домаће привреде и домаће производње, креирање и јачање дервентских брендова кроз пројекат Посавске куће, креирање квалитетних радних мјеста и снажна подршка инвестицијама у области модерних технологија. Веће учешће грађана у процесима одлучивања путем зборова грађана, грађанских иницијатива и референдума.

Подршка породиљама и подстицаји за рађање, подстицаји за рјешавање стамбеног питања за младе парове, програм запошљавања младих родитеља. Успостављање контакта и рад на заједничким пројектима са иностранством, дијаспором и градовима региона. Формирање тимова за конкурисање на пројектима заштите животне средине, образовања, спорта, културе и туризма.

Развој спорта и физичке културе са фокусом на спорт у школама и омладинским погонима. То су области на којима ћемо највише радити. Имамо квалитетне кадрове који су већ остварили завидне резултате у својим каријерама. Дервента ускоро добија статус града. Желимо да Дервента буде град у сваком смислу те ријечи.

Шта СПС нуди бирачима?

У сваком сегменту друштвеног живота имамо простор за напредак, за квалитетнију услугу, за подизање стандарда и модернизацију, али само уколико то радимо на начин да нам је увијек на првом мјесту човјек. Само на тај начин можемо имати хумано друштво у којем се на квалитетан начин води рачуна о свим аспектима друштвеног живота, друштво солидарних и одговорних људи који граде будућност.

Подршка досадашњем начелнику Милораду Симићу?

Иако смо млада политичка партија, поставили смо озбиљне задатке и циљеве, а то је да освојимо мандате у дервентској скупштини. СПС има потписан коалициони споразум са СНСД-ом, а у Дервенти је потписан споразум подршке за начелника општине Дервента, госп. Милорада Симића. СПС је стратешки партнер у власти на нивоу Републике Српске. Циљ нам је да тако буде и у Дервенти.

Политички маркетинг – Локални избори 2020

3 KOMENTARI

  1. Bogi, pa zar se političke nauke nisu mogle završiti na državnom fakultetu? Inače, jedan od najmanje zahtjevnih akademskih usmjerenja Univerziteta u Banjaluci…

  2. Jedva srednju ili privatni fakultet kod nas… kao da je neka razlika. Šta, papir fakulteta je papir fakulteta? Zato i jesmo tu gdje smo jer smo isuviše površni. “Imam lud da sam papir… “

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here