Vijesti Kultura i obrazovanje Представљена монографија о вјерским објектима националних мањина, плод вишегодишњег рада професора бањалучког...

Представљена монографија о вјерским објектима националних мањина, плод вишегодишњег рада професора бањалучког Универзитета

0

Монографија “Вјерски објекти националних мањина у БиХ” представљена је вечерас у дервнтском Центру за кулуру.

Aутори монографије су својим истраживањем забиљежили техничке карактеристике и архитектуру објеката који су сачувани и који су данас у употреби.

Публикација је јединствена и по томе што је текст написан на српском и енглеском језику, док су карактеристике вјерских објеката написане и на језику националне мањине којој ти објекти припадају, речено је на вечерашњој промоцији.

Прикупљање података и истраживање је трајало дуже од пет година, а публикација садржи и преглед историјских услова који су претходили доласцима националних мањина на територију данашање БиХ.

Монографију, насталу као плод рада професора бањалучког Универзитета, представио је др Љубиша Прерадовић, професор Филозофског факултета у Бањалуци.

Дервента Кафе

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here