Vijesti Društvo “Просвјета” и Коло српских сестара од данас у новим просторијама – ФОТО

“Просвјета” и Коло српских сестара од данас у новим просторијама – ФОТО

0

Српско просвјетно-културно друштво „Просвјета“ из Дервенте и Коло српских сестара „Царица Милица“ из нашег града данас су и званично уселили у нове просторије у објекту смјештеном иза Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ово је јако битан дан за наша удружења, рекао је свештеник Далибор Ђекић, предсједник дервентске „Просвјете“.

У своје и у име КСС изражавам захвалност локалној управи, градоначелнику и Скупштни нашег града јер смо добили своје просторије. Сигуран сам да ће наш цјелокупан рад унапријеђен, нагласио је свештеник Ђекић након симболичног чина освећења.

Просторије ће служити окупљањима чланова и сарадника ових удружења приликом планирања и реализације наредних пројеката, као и за похрану службене документације о досадашњем раду.

Циљ нам је да оснујемо и библиотеку удружења, као и да простор користимо за књижевне вечери, рекао је предсједник УО „Просвјете“ Милорад Ђурђевић.

Иначе, овом чину је претходило чишћење просторија, демонтажа пода, санација зидова, израда глазуре и плочица, монтажа унутрасњих врата, санитарије, преглед и санација крова, израда феканлне канализације и воводне мреже, те електро радови у објекту за шта је Град Дервента извдојио 20.000 КМ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here