Vijesti Društvo Прослављена Велика Госпојина, слава храма Успења Пресвете Богородице – ФОТО

Прослављена Велика Госпојина, слава храма Успења Пресвете Богородице – ФОТО

0

Светом литургијом и освећењем славског колача данас је прослављена Велика Госпојина, слава Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

Уз мноштво окупљеног народа у храму на литургији је началствовао протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, уз саслужење дервентских свештеника.

Након молитве, вјерници су приступили светој тајни причешћа, а потом је услиједио и опход око цркве.

Пресвета Богородица имала је основне хришћанске врлине које сваки од нас треба да има, а то су побожност и топла вјера у Бога. Она је свој живот са свега три године посветила Богу, отишавши у храм гдје намјеравала гдје свој младалачки живот проведе у молитиви, у дому Господа Бога. Пресвета Богородица је мајка Исуса Христа и због тога је славимо и величамо као највећу жену на овој грешној земљи, поручио је вјерницима свештеник Илија Јовић.

Кумови овогодишње славе били су Велибор и Раденка Билић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here