Vijesti Kultura i obrazovanje “Путовање кроз вријеме”: У четвртак промоција књиге “Српска народна ношња дервентског краја”

“Путовање кроз вријеме”: У четвртак промоција књиге “Српска народна ношња дервентског краја”

0

 

У дервентском Центру за културу, у четвртак (25. јануара) од 17.30 часова, одржаће се промоција књиге „Српска народна ношња дервентског краја”, аутора Дамира Кљајића и Сандре Кљајић.

Књига, која има 288 страница, садржи мноштво информација о српским ношњама у околини Дервенте – првим забиљешкама, њеној изради и дијеловима, развоју…

У књизи се налазе до сада необјављене фотографије које чувају мјештани дервентских села, међу којима су и неке старе и више од 100 година, као и фотографије примјерака дијелова народне ношње који су сачувани до данас, а који су неки настали прије Другог свјетског рата, истичу аутори.

Аутори књиге, чије је истраживање трајало од 2015. године, истакли су а је ова књига резултат преданог рада и љубави према нашој културној баштини.

Ово није само књига, већ путовање кроз вријеме које желимо подијелити с нашом заједницом. Желимо да на овај начин дамо допринос чувању културног насљеђа, истакли су аутори.

О књизи ће говорити аутори, рецензент Слободан Наградић, те директор „Туристичке организације града Дервента“ Биљана Теофиловић.

Иначе, издавачи књиге су Истраживачки центар „Искон“ из Бање Луке и ЈУ „Туристичка организација града Дервента“.

Издавање књиге финансијски су помогли Министарство културе Србије и Град Дервента, као и ЈУ „Туристичка организација града Дервента“ и ЈУ Народна библиотека „Бранко Раидичевић“.

Рецензенти су Свјетлана Бајић из Сарајева и Слободан Наградић из Бање Луке.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here