Vijesti Društvo ПУ Добој: Пријавите коруптивне радње и корумпиране појединце!

ПУ Добој: Пријавите коруптивне радње и корумпиране појединце!

0

Поводом обиљежавања Међународног дана борбе против корупције а у циљу ефикаснијег супростављања корупцији, Полицијска управа Добој апелује на све грађане да уколико посједују сазнања о коруптивним радњама или појединцима, да исте пријаве полицији на бројеве телефона 051/219-300 или 122.

На тај начин заједно са полицијским службеницима укључиће се у борбу на сузбијању корупције, јер далеко бољи резултати се могу остварити само уколико постоји успјешна сарадња грађана и полиције и уколико се у складу са законским прописима прикупе ваљани докази, наводе у Полицијској управи Добој.

Корупција се може пријавити и путем “wеб” сервиса који се налази на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Пријавите кривично дјело путем интернета“, а по запримању пријаве полицијски службеници ће провјерити све наводе. Борба против корупције активно тражи учествовање грађана и развијање личне свијести о штетности корупције те прихватањем чињенице да корупција урушавања опште друштвене вриједности те да корумпирани појединац занемарује општи интерес у корист остваривања властите користи или користи за групу којој припада, кажу у ПУ Добој.

Током ове године Полицијска управа Добој је надлежном тужилаштву поднијела извјештаје о почињеним кривичним дјелима за укупно 28 кривичних дјела која се могу сврстати у ред коруптивних кривичних дјела, а од чега је највише кривичних дјела „Злоупотреба овлашћења у привреди“.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here