Vijesti Kultura i obrazovanje Пјеснички сусрети још једном повезали Дервенту и Инђију

Пјеснички сусрети још једном повезали Дервенту и Инђију

0

Пјесници Милорад Ђурђевић и Ненад Симић су протеклог викенда учествовали на 34. Међународним пјесничким сусретима који су одржани у Инђији, у организацији Књижевног клуба „Мирослав Мика Антић“.

Симић, предсједник Српског књижевног клуба „Вихор“, у поздравном говору пренио је братске поздраве чланова „Вихора“ и других пријатеља општине Инђија и књижевног клуба домаћина сусрета.

Још од 2000. године учесници међународних пјесничких сусрета у Инђији су чланови „Вихор-а“. Нажалост, неки од њих више нису са нама, као што су Савко Пећић Песа, Гвозден Миле Нешковић, Славко Покрајац и други, али Вихораши су ту да гаје сјећање на њихово стваралаштво и постојање и да нашим присуством настављамо да дајемо допринос одржавању сусрета. Поносни смо што смо познавали дугогодишњег предсједника КК “Мирослав Мика Антића“ Инђија, преминулог Златомира Боровнице, који је оставио неизбрисив траг одржаним сусретима, саопштено је из „Вихора“, који су међу учесницима промовисали стваралаштво чланова клуба и манифестације које се одржавају у граду на ријеци Укрини.

Садашњи предсједник клуба домаћина сусрета је проф. Александар Мијалковић је пјесницима пожелио добродошлицу, а предсједник СКК “Вихор” Дервента Ненад Симић у знак захвалности га је даровао медаљом клуба, која се додјељује у изузетним приликама и поводима, а сусрети у Инђији то свакако јесу.

Промовисан је и заједнички зборник у којем су заступљене и пјесме Симића и Ђурђевића, који је и предсједник УО СКК “Вихор“ Дервента, а који садржи и пјесме других пјесника из Републике Српске и Бих, те пјесме учесника у зборнику са пет континената.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here