Kolumna Размишљања младог вјерника о духовности у савременом добу

Размишљања младог вјерника о духовности у савременом добу

0

Живот просјечног човјека у времену у коме живимо је изразито тежак, а још тежи је живот вјерника.

На велику жалост завладало је вријеме када људи не помињу Бога осим у псовкама. Свијетом завладаше пакост, мржња и љубомора.

Неко сам ко заиста истински вјерује у Бога и често ми се смучи када чујем псовке и хуљења. Свака псовка ми остави рану на срцу. Док је људима све у реду и док немају проблема они хуле на Бога и псују, а када их задеси несрећа изненада постају побожни.

Често тако чујем прозивке и на тему поста: “Јој види оног, пости само да би се о њему причало“.

Првенствено, пост је ствар избора, али и јако добро прочишћење човјека, колико духовно, толико и тјелесно. Жао ми је људи који немају важнијег посла па коментаришу друге. Свако има право на свој избор, иако се о укусима се не расправља, јер Богу хвала сви смо различити. Неки људи никада неће знати колику радост у себи крије пост, неће осјетити тај мир и благостање.

Најболније ми је када видим да “модерна” мајка 21. вијека васпитава своје дијете да људе дијели по вјери и нацији. Сви смо ми божија дјеца и само је један Бог и ништа друго не би требало да представља разлику.

Људи често говоре и како Бог не постоји; за срце које је затровано мржњом не може да постоји Бог. Јер Бог се налази у срцима кротких, оних који добро чине, а тиме се не хвале.

Много је на Земљи нас људи, али је у маси заиста тешко бити човјек!

Ауторка текста је је Санела Милојевић, ученица трећег разреда Стручне и техничке школе, смијер пољопривредни техничар. Воли животиње, фотографију и читање, а труди се да, како каже, помогне и људима и животињама.

Дервента Кафе

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here