Vijesti Društvo Ракија виљамовка манастира Бишња проглашена најбољом на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Ракија виљамовка манастира Бишња проглашена најбољом на Сајму пољопривреде у Новом Саду

0

Ракија виљамовка манастира Бишња је проглашена за шампиона квалитета у групи производа окитивши се златном медаљом што је чини најбоље оцијењеном виљамовком 91. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, саопштено је на сајту Епархије зворничко-тузланске.

За врло висок квалитет златном медаљом су награђене манастирске ракије од шљиве и дуње, а ликер од вишње је добио сребро.

Најбољим произвођачима вина, јаких алкохолних пића, ракија, ликера и воћних вина, које су пред оцењивачке комисије Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду одржаног од 18. до 23 маја изнели произвођачи из Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Албаније и Србије, уручена су признања за квалитет производа.

Стручна седмочлана комисија, коју су чинили уважени универзитетски професори, оцијенила је око 250 узорака. Међу пријављеним ракијама највише је шљивовица, ракија од дуње и кајсије, лозовача, јабуковаче и калвадос.

Ове године се представљало више од 1.200 излагача из више од 40 земаља.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here