Vijesti Društvo Саливена плоча на Светосавском дому у комплексу Старе цркве

Саливена плоча на Светосавском дому у комплексу Старе цркве

1

Након обнове Старе цркве у Српској вароши, подигнут је звоник и реконструисан објекат за палионицу свијећа и мртвачницу. С обзиром на велику потребу за мјестом за окупљање у комплексу Старе цркве покренута је акција изградње Светосавског дома.

Темељ је завршен новембра 2022. године, а данас је саливена и плоча и стављена тачка на зидање објекта које је започето прошлог септембра.

Наставк радова на покривању почиње већ у понедјељак и надамо се да ћемо пред крај љета имати прилику да се сакупимо и прославимо завршетак наше Светосавске сале. Надамо се да ће нам служити за пуно више срећних него других момената, поручио је свештеник Љубиша Новић.

Дом ће имати око 150 мјеста за сједење и биће мултифункционалан, тако да ће служити разна окупљања, породичне ручкове, промоције књига и слична дешавања.

Сви који желе помоћи изградњу дома могу то учинити преко Western Union на име Љубиша Новић или на број жиро рачуна: 562-005-814-541-10-29 – СТАРА ЦРКВА У ДЕРВЕНТИ.

Дервента Кафе

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here