Vijesti Kultura i obrazovanje Симић и Ђурђевић представили “Вихор” на сусретима у Србији

Симић и Ђурђевић представили “Вихор” на сусретима у Србији

0

Предсједник Српског књижевног клуба ”Вихор” Дервента Ненад Симић је протеколог викенда награђен Саборницом за пјесму “Село” на “Видовданским песничким сусретима” које је Удружење писаца “Дунавски венац” организовао у београдској општини Овча.

На овој културној манифестацији учествовао је и ранији добитник прве и треће награде Милорад Мишо Ђурђевић, а њихове пјесме су уврштене у заједнички зборник међу више од стотину пристиглих радова. Такође, уручене су им пригодне Захвалнице за учешће на манифестацији и за значајан допринос у области културног стваралаштва Репузблике Србије.

Милорад Мишо Ђурђевић је претходно представио Српски књижевни клуб ”Вихор” и град Дервенту, а заједно са три представика Српког културног друштва ”Укрња” из Шњеготине, и Републику Српску, на гостовању одржаном у Пожаревцу.

Организатори сусрета и пјесници из свих градова Србије, њих више од стотину двадесет присутних, топло су поздравили Ђурђевићев наступ и изразили жељу да учествују на међународној пјесничкој манифестацији “Прљача 2024”, као и да посјете љепоте Града Дервенте, кажу у „Вихору“.

Ђурђевић је имао и запажен наступ на ”Духовној вечери” која је, уз учешће пјесника из Прњавора, Добоја и Шњеготине и више фолклорних друштава, уприличена поводом крсне славе мјеста Смедерево у Доњој Илови.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here